Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Emoties

Hier wordt de link gelegd tussen ziektebeelden en ‘meta- emoties’: vastgeroeste emoties die doorgeslaan zijn tot ‘overtuigingen’, die op zich dan weer chronificerend kunnen werken. Een emotie (‘E- Movere’ = ‘Ik beweeg’) moet in beweging kunnen zijn. Wanneer ze vast komt te zitten spreken we van meta- emoties, en die moeten we aanpakken en re- framen.

Het werkingsmechanisme van het effect van emoties op het lichaam (als activator van het immuunsysteem!) zal op een verstaanbare manier worden uitgelegd. Het begrip van hoe dit systeem werkt kan al rust brengen en geeft je de controle om zelf iets aan de emotie te kunnen gaan doen. We zullen de identificatie met de vastgelopen meta- emotie doorbreken, waardoor je kan loskomen van je oude zelf en de weg terugvindt naar de basis- emoties: die op hun beurt bestaansrecht krijgen en eindelijk doorvoeld mogen worden.

Opdrachten: Schrijfoefeningen, visualisaties, (leren) mediteren, bewustwording van emoties, emoties leren doorvoelen adhv meditaties, innerlijke kind werk, journaling.