Schrijf je in voor de nieuwsbrief

6 thema’s: 8 maanden.

Elke maand gaan we samen werken aan jouw nieuwe zelf, waarbij we elke maand focussen op een andere component. Dit doen we door middel van werkboeken en opdrachten die je elke maand in je persoonlijke account zal kunnen raadplegen.

 

Hieronder worden de 6 thema’s kort toegelicht en ontdek je wat je zoals kan verwachten.
Wil je meer weten? Klik dan op ‘lees meer’!

 

PS: Voor de designs heb ik bewust gekozen voor het prachtige werk van Annelien Smet. Zij heeft de perfecte visuele invulling gegeven op wat ik in woorden heb gebracht. Danku Annelien! <3

Lichaam

De werking van het lichaam wordt hier toegelicht, met als overkoepelend thema de ‘3 egoïstische systemen’: hersenen, immuunsysteem en het metabole systeem (spieren & organen).

We raken kort de pathofysiologie van veel voorkomende ziektebeelden aan: Burn out, fibromyalgie, depressie, slaapstoornissen, auto-immuunziekten e.d. We trachten tijdens de eerste maand dus om het immuunsysteem te ondersteunen en/of de hersenen terug dominant te maken, zodat je het traject kan starten vanuit een gezond lichaam met de juiste energieverdeling. 

Opdrachten: Bioritme, breathwork, voeding, persoonlijkheidsanalyse, temperatuursprikkels, intermittent fasting, ochtendroutine, lichaamsbeweging en suppletie.

Emoties

Kan jij 10 verschillende emoties opsommen?

Velen kennen enkel de basisemoties zoals blijdschap, boosheid, angst, verdriet,… Maar geloof me, er zijn er veeeeel meer! 😉 Helaas ook een aantal waar we erg veel last van kunnen hebben..

Tijdens deze maand wordt de link gelegd tussen ziektebeelden en ‘meta- emoties‘: vastgeroeste emoties die doorgeslaan zijn tot ‘overtuigingen’, die op zich dan weer chronificerend kunnen werken. Een emotie (‘E- Movere’ = ‘Ik beweeg’) moet in beweging kunnen zijn. Wanneer ze vast komen te zitten spreken we van meta- emoties, en die moeten we aanpakken en re- framen. Het werkingsmechanisme van het effect van emoties op het lichaam (als activator van het immuunsysteem!) zal op een verstaanbare manier worden uitgelegd. Het begrip van hoe dit systeem werkt kan al rust brengen en geeft je de controle om zelf iets aan de emotie te kunnen gaan doen.

We zullen de identificatie met de vastgelopen meta- emotie doorbreken, waardoor je kan loskomen van je oude zelf en de weg terugvindt naar de basis- emoties: die op hun beurt bestaansrecht krijgen en eindelijk doorvoeld mogen worden.

Opdrachten: Schrijfoefeningen, visualisaties, (leren) mediteren, journaling, voeding voor de ziel.

Gedachten

😩 “Dit overkomt mij nu àltijd!”

of

🥺 “Ik weet niet hoe ik dit kan oplossen”

Betrap jij jezelf erop dat je vastzit in negatieve gedachtengang? En is het jou ook al opgevallen dat je dan ‘precies alleen maar negatieve dingen aantrekt’? (Ja, dat is zo #lawofuniverse).

Selffulfilling prophecy is iets waar we héél bewust van moeten zijn. Maar good news: omgekeerd werkt het natuurlijk ook. Als je bewust kan worden van jouw gedachten, en erin slaagt (mits enkele truukjes) van deze stroom een positieve twist te geven, in combinatie met weten wat je wil en wie je wil zijn: dan trek je alleen positieve dingen aan.

DE MIND EN GEDACHTEN ZIJN IMMÉNS DOORSLAGGEVEND. En oh ja…; JE KAN DIT STUREN EN BEPALEN.

YES, YOU CAN.

Natuurlijk moeten de onderliggende mechanismes voor negatieve gedachten blootgelegd en aangepakt worden. Het is niet louter een kwestie van karakter, en zeker niet van slachtofferschap. Het kan ook hormonaal gestuurd worden, en/of een actief immuunsysteem kan ervoor zorgen dat je ‘niet meer helder kan nadenken’, ‘geen concentratievermogen meer hebt’ of ‘maar geen besluit kan nemen’.

Velen zijn zich niet bewust van hun gedachtenpatronen en de invloed ervan op hun leven. Tijdens deze maand zullen we bewustwording induceren, maar ook de mogelijkheid aanbieden om een draai te geven aan deze stemmen in je hoofd. We gaan ook werken aan je stresstolerantie, uithoudingscapaciteit, concentratievermogen, levensdoel, besluitvaardigheid en manifestatie!

Opdrachten: Bewustzijns check-in, cognitieve training, affirmaties, solution focussed brief therapy, doelen & weerstand bepalen, mindfulness, law of attraction, creatie & manifestatie.

Sociaal

Belangrijke meta- emoties die een invloed hebben op de sociale component zijn ‘eenzaamheid’, ‘schuld’ en ‘schaamte’.

Het Homo Sapiens ras is een sociaal beest. De hersenen maken geen onderscheid tussen ‘alleen ZIJN’ en u ‘alleen VOELEN’: beiden zijn nefast. Dit soort emoties worden in de hersenen aanzien als een bacterie waardoor het immuunsysteem geactiveerd wordt. We gaan ook zien wat de oorsprong is van schuld en schaamte en hoe we dit kunnen transformeren. Misschien -als de huidige maatregelen het ons toelaten- is dit wel een goed moment om eens samen te komen en elkaar een goede knuffel te geven, bijvoorbeeld bij volle maan aan het kampvuur? 🙂

Sexueel

Deze maand wordt de brug gemaakt tussen Science, Spirit, Sex & Succes. We belichten de mannelijke en vrouwelijke energie op verschillende niveaus: endocrinologie (hormonen), anticonceptie, de perks & benefits van de vrouwelijke cyclus en de invloed van de maan hierop, vruchtbaarheid, zwangerschap, … Maar ook geaardheid, seksuele interactie & beleving, intimiteit, partnerrelatie, de sexuele dialoog, liefde, plezier, connectie en verbinding.

Aangezien social behaviour much driven is by sexuological factors (en omgekeerd), pakken we deze 2 componenten samen in één maand. But make no mistake: de kennis en inspiratie gaat over de 2 componenten afzonderlijk; het is aan jou en aan jouw emotionele brein om hier en daar punten met elkaar te verbinden, of niet. 🙂

Opdrachten: Verkenning van het lichaam, ademhalingstechnieken, introductie in tantra, de seksuele dialoog, chakra meditatie.

TRANSGENERATIONEEL

Velen hebben geen idee van waar ze afstammen. Wie hun achterban is. En dus wie ze zelf zijn. Sommigen hebben zelfs klachten die niet van hen zijn, maar van iemand anders uit hun systeem.

Deze maand nemen we een duik in het verleden om op die manier meer in de toekomst te kunnen gaan staan. We gaan onze voorouders eren en spreken dingen uit die gehoord en gezegd moeten worden. Patronen worden doorbroken waarvan zowel de vorige als de volgende generatie de benefit zal ondervinden. Ben jij klaar om je levensopdracht ten opzichte van je ouders eindelijk los te laten en je eigen lot te nemen?

Opdrachten: De kracht van het beeld: stamboom maken, (familie-) opstellingen, creatieve therapie, true story therapie, methylatie- interventies, epigenetica, narrative writing.

ECOLOGISCH BEWUSTZIJN

Wat een mooierd om mee af te sluiten!!
Hier gaan we op zoek naar iets waarmee jij je kan verbinden dat groter is dan jezelf. Geconnecteerd zijn met ‘the bigger picture’ is cruciaal. En dat kan voor iedereen op een andere manier ingevuld worden (religie, astrologie, een vereniging, milieu, boekenclub,…), whatever! Maar er moét iets zijn.

Dit ecologisch bewustzijn overkoepelt alle vorige componenten.
Voel jij je niet verbonden? Dan gaan we in deze laatste fase op zoek naar de juiste plek voor jou.